Wandelreizen

Rinjani vulkaan

Oh Rinjani, in het midden van de nacht beklom ik je rug gesteund door de sterren, de melkweg en een bijna bereikbare maan. Op je kop begroette ik de zon, die aan jou prachtige kleuren gaf.

De Vulkaan Rinjani gelegen op het eiland Lombok is met 3726m de 2e hoogste vulkaan van Indonesië. Je kan deze kanjer op verschillende manieren beklimmen, maar zonder gids mag je helaas niet naar boven.  Er zijn georganiseerde trekkings van 2 tot 4 dagen.  Ik koos voor een 3 daagse trekking met vertrek in Sembalun en aankomst in Senaru. Begin er niet aan zonder goede fysieke conditie, want het is best wel pittig.

  • Dag 1: een dagje klimmen in volle zon, we stijgen van 1156 m naar 2639 m tot op kraterrand
  • Dag 2: opstaan om 2 u om in het donker 1087 m te stijgen naar de summit 3726 m. Na de zonsopgang gaan we dezelfde 1087 m terug naar beneden, waar we een stevig ontbijt krijgen. De schoenen terug aan om 639 meter af te dalen naar het kratermeer. Even de spieren verwennen in de warme bronnen, lunch en hop weer verder. Nog even 641 mm weer naar boven. We overbrugden deze dag maar liefst 4327 hoogtemeters en waren onderweg van 3 am tot 4 pm.
  • Dag 3: heel de dag afdalen van 2641 m naar 601 m, tot aan het bureau van Rinjani Trek Centre.

Ik boekte deze trekking bij Rinjani Trek Center en ben best tevreden van de organisatie, gids, dragers en materialen.  De trekking kan je ook in de andere richting doen, dit raad ik je aan omdat de dagen dan beter zijn ingedeeld.  Wil je meer weten? Stel je vragen hieronder of via facebook of twitter.

 

One comment

  1. Waauw mooie foto’s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *