Reisfotografie

Storytelling

Reisverbeelding is de kunst om met fotografie een verhaal te vertellen 

Fotografie heeft alles te maken met hoe jij de dingen en de wereld ziet. We kijken naar het zelfde, maar we zien allemaal iets anders.  Als je hier bewust van wordt, ben je al flink op weg om een betere fotograaf te worden.

Wie op reis een stad bezoekt komt gegarandeerd op dezelfde plaatsen terecht. Vaak maakt ook iedereen dezelfde foto’s van die stad.  Neem nu Parijs, daar maakt iedereen een foto van de Eiffeltoren. Hoe slaag je erin om toch origineel uit de hoek te komen? Je kan proberen om een ander standpunt te vinden of iets toe te voegen op de voorgrond.  Maar je kan het ook over een ander boeg gooien.  Je kan proberen om via een serie foto’s te tonen hoe jij een bepaalde stad ziet.  Wat valt jou op in het straatbeeld?

Vele jaren geleden was ik op citytrip in Barcelona. Het viel me toen op dat iedereen er een smartphone had en er ook mee in de hand liep.  Ondertussen is dat geen fenomeen meer, is dit een alom gekend straatbeeld. Maar toen heeft het me geïnspireerd om via een reeks foto’s mijn zicht op die stad weer te geven.

Een andere manier van visual storytelling is om eenzelfde thema op verschillende plaatsen op de wereld te fotograferen.
Meester in het vak is de Russische fotograaf Murad Osmann. Hij maakt overal ter wereld foto’s van zijn vrouw, Nataly Zakharova, terwijl hij haar hand vasthoudt. Hun project #Followme heeft ondertussen al 4,5 miljoen volgers op Instagram.

Wil je meer leren over visual storytelling?  Schrijf je dan snel in voor een photowalk.  Tijdens deze interactieve 1 daagse workshop leer je aan de hand van oefeningen hoe je uw volgende reis kan verbeelden met met prachtige reisfoto’s.  Voor meer informatie klik snel door naar hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *