Elisabeth Domus in Nieuw Zeeland – Abel Tasman Coast Track Fuji X-E2 – iso 200 f10 1/350

Reisfever, ken je dat?  De lokroep van het onbekende, het avontuur. Steeds weer op reis willen vertrekken om meer te ontdekken, te proeven, te ruiken en te beleven.  Wel ik lijd eraan.

En wel hierom. Als ik wandel tussen gigantische bomen, over enorme bergen of in weidse landschappen, dan voel ik me klein en bescheiden.  Van ontmoetingen met andere culturen, leer ik dat anders zijn ok is en dat maakt me meer verdraagzaam. Gesprekken met vreemde mensen geven me nieuwe inzichten en verruimen mijn leef- en denkwereld. En van het leven uit een rugzak leer ik dat het niet ‘dingen’ zijn die gelukkig maken.

Soms reis ik met een vriend(in), soms in groep en soms alleen.  Maar Fuji (X-E2), mijn camera gaat altijd mee. Reisfotografie is voor mij een manier om mijn blik open en ruim te houden. Op zoek naar dat ene originele beeld, neem ik meer tijd om de omgeving op te nemen.

Door mijn camera leg ik ook sneller contacten met de locals. En natuurlijk hou ik ervan om herinneringen te maken, de reis te “verbeelden”, zodat ik nog lang kan nagenieten.

Met reisverbeelding.be wil ik ook jou inspireren om op reis te gaan. En ik wil je leren om betere reisfoto’s te maken.  Niet enkel technisch een betere foto, maar ook hoe je een verhaal maakt van je reis. Met een dure camera of je smartphone, dat maakt niet uit.  Travel – capture – share en inspireer op jouw beurt anderen om te reizen!

Elisabeth Domus