Nuttige app's en websiteOver reizen

Ideale reisperiode

Vaak bepaalt het weer je volgende reisbestemming of reisperiode. Je wilt immers dat het niet te heet, te koud of te nat is tijdens je reis.

In welke maand bezoek je best Thailand, als je niet wil wegspoelen door de moessonregens? Wanneer ga je de outback van Australië verkennen, zonder dat je smelt van de hitte?  Of misschien kan je enkel in augustus op reis, welke regio’s zijn er dan ideaal om te bezoeken?

De beste reistijd is verschillend per continent, per regio, maar soms zijn er ook verschillen in één land. Gelukkig is er een heel handige website, die je met een paar klikken kan helpen met je reisplanning.

Climatelist.com laat aan de hand van een wereldkaart zien, welke reisperiode ideaal, matig of eerder slecht is.  Via een slider kies je jouw geschikte reismaand en de kleuren op de wereldkaart geven onmiddellijk een overzicht van geschikte regio’s. Klik je op een bepaald land, dan krijg je een overzicht van de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand.

Als het “weer” niet meezit, zorg dan voor een goede bui

Cambodja – Fuji X-E2 I iso 400 I 18 mm I f4,5 I 1/450st

Geweldig handig toch?  En mocht het weer dan toch nog tegen zitten, laat het niet aan je hart komen. De meest originele reisfoto’s, worden vaak niet gemaakt onder ideale omstandigheden.

 

 

 

 

 

One comment

  1. Thank you for this article Elisabeth, I’m glad that you find ClimateList useful!

    Please don’t hesitate if you have suggestions on how I could improve the app.

    Happy travels!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *